BALIKDAMI SULAK ALANI SAHA GEZİSİ
8.05.2024

BALIKDAMI SULAK ALANI SAHA GEZİSİ

Doğa Araştırmaları Derneği, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar V. Bölge Eskişehir il Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Balıkdamı İçin Doğa Temelli Çözümler” Ödüllü Logo Tasarım Yarışması düzenlenmiştir. Gerçekleştirilecek olan yarışma kapsamında 2 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00’de Sanat ve Tasarım Fakültesi ortak kullanımlı konferans salonunda Doğa Araştırmaları Derneği’nden  Güler BOZOK ve Dilan ŞAHİNBAŞ’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen bilgilendirme konferansının ardından 3 Mayıs 2024 tarihinde saat 09.00-20.00 saatleri arasında Balıkdamı sulak alanına 58 Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi ve 2 Öğretim Üyesi, 2 Sanat ve Tasarım Fakültesi idari personeli, 2 Doğa Araştırmaları Derneği personeli ve  2 Milli Parklar V. Bölge Eskişehir il Şube Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 66 katılımcının yer aldığı teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi rotası kapsamında Eskişehir Sivrihisar ilçesinde Ahiler, Kurtşeyh mahalleleri, Kuş Gözlem Kulesi, Fettahoğlu Yaylası, Göksu kaynakları ve Düdenler olmak üzere yaklaşık 15 km’lik alan yürünerek bölge ve yaşayan canlılar doğal ortamlarında gözlemlenmiştir.