TR | EN
ESOGÜ’de Tasarım Buluşmaları 2.Gününde
9.05.2024


Tasarım Buluşmaları 2. Gününde
 

ESOGU sanat ve Tasarım Fakültesi Tasarım Buluşmaları etkinliğinin 1. Gününü dolu dolu geçirdikten sonra alanında uzman katılımcılarla ikinci gününde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Tasarım buluşmaları ikinci gününün açılışı biri yüz yüzü biri online olmak üzere eş zamanlı iki seminerle yapıldı.  Nazlı Eda Noyan "Pitching - Animasyon Projesi Sunumu Alet Kutusu”  adlı semineri online olarak gerçekleştirildi. Katılımcılar semineri sanat ve tasarım fakültesi dersliğinde seminere katılım sağladı. İkinci günün yüz yüze ilk semineri "Mobil Oyun Tasarımı ve Sektördeki Gelişmeler" Mustafa Küçükavşar & Doğancan Şahin tarafından gerçekleştirildi. Günün son etkinliği olarak ise uluslararası ses sanatçısı Yağız Oral "Filmde Müzik ve Ses Tasarımı" isimli Seminerini gerçekleştirdi.

Noyan "Pitching - Animasyon Projesi Sunumu Alet Kutusu”  adlı seminerinde öğrencilere projelerini, portfolyolarını nerelerde, nasıl şartlarda sunulabileceklerini, sunum türlerini ve sunumlarda dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

"Mobil Oyun Tasarımı ve Sektördeki Gelişmeler" Mustafa Küçükavşar & Doğancan Şahin seminerlerinde oyun sektöründe işler nasıl yürür, oyun sektörüne nasıl girilebilir, neler yapılmalı konusunda öğrencilere deneyimlerini paylaştılar. Ayrıca sektörde yaşanan gelişmeler ve yeni trendler hakkında da bilgi verildi.

Yağız Oral "Filmde Müzik ve Ses Tasarımı" isimli seminerinde ses tasarımı hangi alanda kullanılırsa kullanılsın film, reklam, belgesel gibi her zaman amacı o sahnedeki duyguyu verebilmek, izleyici ile karakter ya da olay örgüsü arasında bağ kurulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca film, kısa film, reklam gibi mecralarda müziğin ve ses tasarımının önemini vurguladı.